Elke eerste vrijdag van de maand organiseert De Nieuwe Liefde in Amsterdam Café de Nieuwe Liefde, van 17.30u tot 18.30u. Stephan Sanders en Daphne Bunskoek presenteren een talkshow, er is verrukkelijke muziek van de Flageolettes en ik vertel Goed Nieuws, gezeten in de stoel die hiernaast is afgebeeld.

Soms lees ik de krant en schuif ik die met weerzin opzij. Zoveel ellende, zoveel kruitvaten, zoveel lonten en vonken. Terwijl ik ook weet dat er plekken zijn, heel wat zelfs, waar aan een andere wereld wordt gewerkt: niet vanuit angst maar vanuit hoop, niet vanuit berekening maar vanuit overvloed, niet op grond van contracten maar op basis van liefde. En vaak is er ook nog eens verrassend veel professionele kwaliteit te vinden.

Ik ga als journalist kijken, luisteren, vragen stellen. Ik maak er een verhaal van, dat begint met Er was eens… maar dat geen sprookje is. Voor de eerste editie van Café de Nieuwe Liefde koos ik voor Stichting Moria. De tekst van 6 januari 2012, over ‘Triple C’, is hier te vinden.

Tips? Reageer hieronder of stuur een e-mail!