Soeterbeeck aan Zee, met o.a. Erik Borgman

Nog geen tien jaar geleden werd regelmatig gezegd dat Nederland af was: met welvaart voor iedereen, een beurs die niet meer zakken zou en een kabinet waarin liberalen en socialisten samenwerkten. Maar Nederland bleek even af te zijn als een zandkasteel aan de vloedlijn. Internationaal terrorisme, politieke moorden, verscherpte tegenstellingen en soms hysterische gevoerde debatten maakten dat veilige en bedaarde Nederland onherkenbaar.

Wat is er veranderd en waar zijn we naar op weg? Presentatoren Wilfred Kemp en Pauline Kuijper spreken erover met theoloog Erik Borgman, voorzitter van GGZ Nederland Marleen Barth en de schrijvers Fouad Laroui, Vonne van der Meer, Bas Heijne en Esma Choho. Via een speciale internetuitzending geeft wonderwoman Elena Simons haar visie.

Het gespreksprogramma Soeterbeeck trekt deze zomer naar het strand van Bergen aan Zee. Zeven afleveringen lang nemen we vakantie van het roerige leven van alledag, om tijd te nemen voor een goed gesprek. Arjan Broers maakt deze serie deel uit van de redactie.

Bekijk de uitzendingen van de zomerserie via deze link