Ik wilde er een boek over schrijven, maar dat lukte maar niet. Ik vond nog niet zoveel, en was vooral nog aan het zoeken, zo merkte ik. Dat zoeken doe ik nu digitaal en publiekelijk: kunnen we behalve steeds ouder ook wijzer worden?

We leven in een unieke tijd. Nog nooit in de geschiedenis werden zo veel mensen zo vitaal zo oud. Nog nooit was er zo weinig ideologie voorgegeven. Nog nooit kregen dus zo veel mensen in zo’n vrijheid de kans om bezig te zijn met de vragen die bij de tweede helft horen.

De tweede helft van je leven, dat begint als de eerste ophoudt. Een leven lang ben je bezig iemand te worden, en op enig moment merk je dat je niet veel meer, beter, groter, beroemder gaat worden dan je bent.

En dan? Wat wil je zijn met wat je bent geworden?

Op de website www.debestehelft.nl blog ik over de spirituele kant van vergrijzing, over midlife en over wijsheid. Over of we de historisch unieke kans om ons verder te ontwikkelen grijpen, en hoe dat kan.